bugün
yenile
    1. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      müzik prozodisi, müziğin sözlere, sözlerin nağmelere, çeşitli vasıtalarla uygulanmasına ve her ikisinin de beste diksiyonu, mânâ ve âhenk bakımından başarılı bir şekilde kaynaşmasıdır. En çok bilinen prozodi hatası İstiklal Marşı'ndadır. "Korkma sönmez bu şafak-larda yüzen al sancak" şeklindeki sözün besteye uymadığı bir durum söz konusudur. Zülfü Livaneli de Nazım Hikmet'in Karlı Kayın Ormanı şiirini bestelerken prozodi hatası yapmıştır. Grup Yorum da yine Nazım Hikmet'in Hoşçakalın Dostlarım şiirinin bestesinde prozodi hatası yapmışlardır. Türk müzik alimi H. Saadeddin AREL'in Türk Musikisi PROZODİ adlı kitabında bu konu tüm detaylarıyla anlatılmıştır.Konuyla ilgili olarak Ahmet Hatiboğlu'nun da bir kitabı bulunmaktadır. Prozodi; ritim ve mânâ bakımından, sözlerin ve müziğin birbiriyle uyumudur. Ritm (usül) ve mana (anlam) prozodisi olmak üzere ikiye ayrılır.
    2. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      bizdeki en meşhur ve acı örneği ne yazık ki can sıkıcıdır. istiklal marşı'nın kötü bestelenmiş olduğu gerçeği; (#2338919)
    3. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      nebuch kanalının bu sezon video blog 214 adlı videosunda istiklal marşımıza etkisi değinilen olgudur. nebuch bu prozodi hatasının istiklal marşımızı postmodernizmin anlama olan yıptarıcı etkisinden koruduğunu söyler. (bkz: nebuch) (bkz: postmodernizm)